ФГВФО до 23 січня проводить доакредитацію організаторів торгів активами неплатоспроможних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО до 23 січня проводить доакредитацію організаторів торгів активами неплатоспроможних банків

Кредит&Депозит
105
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) проводить черговий відбір організаторів торгів активами неплатоспроможних банків, повідомляється на веб-сайті Фонду.
Документи на участь у кваліфікаційному відборі приймаються до 23 січня 2017 року.
Директор департаменту консолідованої продажу та управління активами ФГВФО Юлія Берещенко розраховує, що черговий відбір дозволить збільшити кількість акредитованих організаторів відкритих торгів (аукціонів).
“Сподіваюся, що кількість збільшиться дуже швидко. Ми знаємо, що це реально – підключитися протягом двох тижнів”, – сказала вона в ефірі радіо “Вести” 5 січня.
Ю.Берещенко також повідомила, що Фонд дуже розраховував на Державне підприємство (ДП) “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ), проте воно досі не підключилося до системи електронних державних закупівель ProZorro.
“Вони одні з перших прийшли до нас в червні 2016 року і приєдналися до нашого меморандуму з реалізації проекту ProZorro, але, на жаль, до сих пір не підключилися до системи”, – сказала вона.
Як повідомлялося, СЕТАМ в серпні 2016 року приєдналася до багатостороннього меморандуму про реалізацію активів неплатоспроможних банків між Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), Національним банком України (НБУ), ФГВФО і Transparency International Україна.
Таким чином, СЕТАМ засвідчила намір здійснювати реалізацію активів за стандартами і принципами системи електронних державних закупівель ProZorro.
Підписаний меморандум, зокрема, передбачає, що всі сторони будуть докладати максимум зусиль для ефективного реформування системи реалізації активів неплатоспроможних банків, будуть впроваджені єдині, недискримінаційні правила відбору організаторів торгів таким майном. Особливу увагу буде приділено створенню єдиних правил електронних торгів для всіх учасників системи, підвищенню конкуренції серед потенційних покупців активів. Крім того, буде забезпечено повноцінний відкритий доступ громадськості до інформації про результати торгів.
Очікувалося, що перші реальні торги по системі ProZorro можуть бути проведені приблизно з середини вересня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас