Українських заробітчан у Польщі захищатиме профспілка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських заробітчан у Польщі захищатиме профспілка

Особисті фінанси
2004
В Україні запрацювала Міжгалузева профспілка українських заробітчан у Польщі, яка буде допомагати нашим мігрантам в цій країні вирішувати різноманітні проблеми.
Про це заявив голова Міжгалузевої профспілки українських заробітчан у Польщі Юрій Карягин.
“За всі 25 років незалежності України – це перша така профспілка, яка захищає інтереси наших українських мігрантів за кордоном. Сьогодні до мене звертаються і з інших країн українці, які працюють в Португалії, Іспанії, Італії, Німеччини, дзвонять навіть з Канади. Тому хотів сказати, що наші зв’язки розширюються і, можливо, ми будемо допомагати нашим українцям не тільки в Польщі, а й у всіх країнах, де вони працюють “, – сказав Карягин.
За його словами, зараз в Польщі проживає близько 1 млн українців. За попередніми розрахунками польської сторони, найближчим часом країна потребуватиме ще 5 млн працівників, тому міграція до Польщі буде тільки розвиватися. І саме цей факт змусив об’єднатися і створити таку Міжгалузеву профспілку. Так, завдяки допомозі польських профспілок, на початку минулого року союз вдалося зареєструвати, а вже в червні провести організаційні збори. Зараз структура профспілки будується, але деякі представництва вже активно працюють, зокрема – в Варшаві, Катовіце, Вроцлаві, Лодзі та інших містах.
“Намагаємося співпрацювати з європейськими профспілковими організаціями, завдяки чому отримуємо методичну та організаційну допомогу, а також з українським посольством в Польщі. Іноді, коли людей обманюють, забирають паспорт, ця людина приходить в посольство, у неї немає грошей ні на фотографію, ні на харчування та квиток, щоб повернутися на батьківщину. Тоді ми знаходимо можливості, щоб такі питання вирішити і допомогти такій людині. Ми також намагаємося зробити так, щоб всі наші українці працювали в Польщі легально, тоді вони зможуть укласти договір про працю та на базі цього договору будуть мати всі соціальні права, медичне страхування, а також їм буде йти стаж “, – підкреслив Карягин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас