Україна прийняла першу партію азербайджанської нафти для переробки на Кременчуцькому НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна прийняла першу партію азербайджанської нафти для переробки на Кременчуцькому НПЗ

Енергетика
726
В Україні в кінці грудня надійшла перша партія нафти марки Azeri Light обсягом 80 тис. тонн, яка буде перероблена на потужностях Кременчуцького НПЗ (ПАТ “Укртатнафта”), повідомила прес-служба підприємства.
“В цілому планується, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ” Укртатнафта“в 2017 році досягне 1,3 млн тонн”, – йдеться в повідомленні.
За даними агентства “Інтерфакс-Україна”, перша партія Azeri Light була прийнята перевалкою в Одесі, транспортування сировини до НПЗ здійснюється залізницею. Після заміщення нафти марки Urals на Azeri Light в нафтопроводі “Одеса-Кременчук” сировина поставлятиметься на завод за допомогою трубопроводу “Укртранснафти”.
Постачальником нафти є азербайджанська держкомпанія Socar.
“З жовтня минулого року Socar вже здійснює поставки іранського газового конденсату на“Укртатнафту”. У 2016 році завдяки реалізації спільного проекту диверсифікації поставок енергоресурсів” Укртатнафта “уже збільшила переробку на 11%, а в попередніх планах компанії – збільшити переробку більш, ніж на 41 % “, – відзначають в прес-службі.
За даними Кременчуцького НПЗ, завдяки поставкам на підприємство низькосірчистої сировини і застосування нових технологій, “Укртатнафта” планує повністю перейти на виробництво палива якості Євро-5.
Як повідомлялося, проектна потужність Кременчуцького НПЗ з переробки сировини – 18,62 млн тонн на рік.
НАК “Нафтогаз України” належить 43,05% акцій “Укртатнафти”, ще по 28% контролюють структури групи “Приват” і бізнесмена Олександра Ярославського.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас