Ірак приступив до скорочення нафтовидобутку в рамках угоди ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак приступив до скорочення нафтовидобутку в рамках угоди ОПЕК

Енергетика
171
Міністерство нафтової промисловості Іраку приступив до скорочення видобутку нафти відповідно до домовленостей Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).
Ірак співпрацює з членами ОПЕК і незалежними виробниками, щоб досягти баланс між попитом і пропозицією нафти, говориться в заяві міністерства з посиланням на главу відомства Джаббаров аль-Лаібі.
Міністерство підтвердило прихильність угодою ОПЕК.
Як повідомляє агентство Bloomberg, в грудні, ще до вступу угоди в силу, видобуток нафти державами ОПЕК впав на 310 тис. барелів на добу (б / д) через перебої з поставками з Нігерії.
Нігерія зменшила виробництво нафти на 200 тис. б/д – до 1,45 млн б / д в минулому місяці в зв’язку з труднощами в процесі відновлення нафтової інфраструктури після спостерігалися протягом всього року нападів бойовиків. У Саудівській Аравії спостерігалося зниження на 50 тис. б/д, в Венесуелі – на 40 тис. б/д.
Ірак, який займає друге місце в ОПЕК після Саудівської Аравії за обсягом виробництва нафти, пообіцяв скоротити видобуток на 210 тис. б/д, або на 4,5% від нинішнього обсягу, до 4,351 млн б/д. В цілому держави картелю мають намір знизити виробництво нафти на 1,2 млн б/д починаючи з січня, щоб підтримати ціни.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас