Продажі автомобілів в США встановили рекорд за підсумками 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі автомобілів в США встановили рекорд за підсумками 2016 року

Світ
1042
Число проданих в США автомобілів зросло в 2016 році на 0,4% і встановили новий рекорд на рівні 17,55 млн машин, свідчать дані Autodata Corp.
Зростання продажів було обумовлено позитивною ситуацією в американській економіці, доступними кредитами та суттєвими знижками від автовиробників.
Таким чином, збільшення продажів автомобілів в США відзначено за підсумками сьомого року поспіль, що є найтривалішим періодом зростання з часів Другої світової війни.
“В цілому, рік був гарним, – говорить старший аналітик Kelley Blue Book Алек Гутьерес. – Але запаси автодилерів до кінця року перевищували попит, що посприяло великим знижкам”.
До числа головних трендів минулого року аналітики відносять підвищений попит на потужні автомобілі, пікапи і позашляховики, оскільки низькі ціни на паливо дозволяли американцям не дуже піклуватися про економічність двигунів.
Проте, експерти вважають, що в поточному році нового рекорду чекати не варто через зростання ставок по кредитах і збільшення цін на бензин на тлі очікуваного подорожчання нафти.
У грудні минулого року продажі автомобілів виросли на 3,1% в річному вираженні, до 1,69 млн автомобілів. Показник був рекордним для грудня з 2005 року.
Всі три компанії “великої трійки” американських автовиробників (General Motors Co., Ford Motor Co. і Fiat Chrysler Automobiles NV) перевершили прогнози за кількістю проданих автомобілів в грудні.
Продажі GM підскочили минулого місяця на 10%, до 319,1 тис. машин, замість очікуваного зростання на 4,4%.
Ford збільшив продажі на 0,1%, до 237,8 тис. Автомобілів, хоча експерти в середньому очікували спаду продажів на 2,1%.
Продажі FCA впали на 10% і склали 192,5 тис. машин. Аналітики очікували ще більшого обвалу – на 14%.
Найбільші японські компанії: Toyota, Honda і Nissan – несподівано для аналітиків збільшили продажі на 2%, 6,4% і 9,7% відповідно. Прогнози припускали спад продажів для всіх трьох компаній. Toyota продала в грудні 243,2 тис. автомобілів, зайнявши друге місце на американському ринку після GM.
Продажі машин брендів Volkswagen і Audi в останньому місяці минулого року злетіли на 18%, до 60,4 тис. автомобілів. Прогнозувався скромніший підйом – на 5,6%.
Серед лідерів авторинку єдиним розчаруванням стали показники Hyundai і Kia – продажі цих машин знизилися на 0,9%, до 116,7 тис., замість очікуваного зростання на 5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас