Член ради НБУ Ричаківська повідомила, чому підтримує обмеження розрахунку готівкою 50 тис. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член ради НБУ Ричаківська повідомила, чому підтримує обмеження розрахунку готівкою 50 тис. гривень

Валюта
1324
Член ради, екс-заступник голови Національного банку Віра Ричаківська підтримує зниження з 4 січня граничної суми розрахунків готівкою за участю фізичних осіб з 150 тис. гривень до 50 тис. гривень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Ричаківська зазначила, що Національний банк разом з іншими державними органами, банківським співтовариством і представниками бізнесу почав роботу по зменшенню граничної суми розрахунків готівкою понад 10 років тому.
“За цей час була створена відповідна законодавча база і технічна інфраструктура, а українці стали більш впевнено користуватися картковими продуктами. Зник страх до безготівкових розрахунків, а це дуже важливий психологічний фактор”, – прокоментувала Ричаківська.
Вона зазначила, що з кожним роком частка безготівкових платежів зростає.
Так, з часу введення обмеження в сумі 150 тис. гривень вперше в 2013 році частка безготівкових платежів з використанням карток в Україні зросла з 17% до 35% (за підсумками 3 кварталів минулого року).
Ричаківська також підкреслила, що зниження граничної суми розрахунків в 50 тис. гривень не спричинить незручностей для більшості українців, так як зараз більше 90% щоденних витрат громадян менше цієї суми.
Нагадаємо, з 4 січня гранична сума розрахунку готівкою для громадян знизилася в 3 рази до 50 тис. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас