У ДСНС хочуть паралельно зі зменшенням держконтролю за бізнесом підвищити в 100 разів штраф за порушення пожежної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДСНС хочуть паралельно зі зменшенням держконтролю за бізнесом підвищити в 100 разів штраф за порушення пожежної безпеки

Казна та Політика
1814
У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) хочуть паралельно зі зменшенням державного контролю і нагляду за бізнесом збільшити в 100 разів штраф за порушення пожежної безпеки, який зараз становить 170 грн.
“Треба розуміти, що зменшуючи вплив держави на суб’єкти господарювання, ми повинні підвищити їх відповідальність за порушення. Нами вже розроблено законопроект, він проходить узгодження на рівні центральних органів виконавчої влади, про підвищення штрафу, принаймні, в 100 разів за порушення вимог пожежної безпеки. Щоб штраф у нас був не 170 грн, а 17 тис. грн. За аналогією з тими штрафними санкціями, які зараз введені за порушення правил дорожнього руху, це адекватна цифра, яка також буде спонукати до дій”, – сказав заступник начальника управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайних ситуацій ДСНС Євген Лінчевський.
Він зазначив, що в рамках реформи в ДСНС хочуть впровадити орієнтований на ризики підхід до управління пожежною та техногенною безпекою на підприємствах. Є.Лінчевський пояснив, що зараз навіть якщо на ідентичних підприємствах вживаються різні заходи пожежної безпеки, то вони все одно відноситимуться до одного ступеня ризику.
“У зв’язку з цим ми розробляємо методику оцінки протипожежного стану, яка нам даватиме чисельний показник. В залежності від того, які заходи на підприємстві робляться, суб’єкт господарювання може сам робити щось для зниження ризику виникнення пожежі, і таким чином переводити свій об’єкт з високим ступенем ризику в середній, з середнього – у незначний залежно від вжитих заходів. Такий підхід також використовується в багатьох країнах”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас