Вчені розробили батарейку, що працює на метаболізмі бактерій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили батарейку, що працює на метаболізмі бактерій

Технології&Авто
1974
Вчені з Бінгемтонського університету представили незвичайну батарейку, джерелом енергії якої є бактерії.
За словами дослідників, подібні батареї відрізняються простотою складання, а матеріали для їх виготовлення можна знайти у будь-якому куточку Землі.
Для того, щоб створити батарею, яка працює на метаболізм мікроорганізмів, вчені використовували звичайний папір для хроматографії, на який нанесли нітрат срібла, а потім все це покрили воском. На зворотному боці паперу був створений резервуар з провідника – полімеру, всередину якого заливалася рідина з бактеріями.
Потім аркуш паперу складався, і коли його поверхні стикалися, за рахунок метаболізму бактерій починала вироблятися енергія. Потужність такої батареї безпосередньо залежить від кількості шарів паперу. В рамках лабораторних експериментів вченим вдалося досягти потужності в 31,51 мкВт з допомогою шести батарей, складених втричі, і 44,85 мкВт – при шести шарах.
Така батарея буде працювати, поки будуть живі бактерії, що входять до неї. Разом з тим, дослідники відзначають, що такої потужності батареї недостатньо для живлення звичайних пристроїв, зокрема, смартфонів. Разом з тим, вона може бути використана в медицині для того, щоб живити сенсор, які відстежує зміну рівня цукру в крові пацієнтів, хворих на діабет.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас