Найважливіші цифри і цитати вівторка, 27 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 27 грудня

576
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 27 грудня:
  • Міжнародні резерви НБУ складають $15,7 млрд на 27 грудня
  • Чернігівський автозавод відновить роботу з 10 січня
  • Власники більше 20% євробондів ПриватБанку об’єдналися в комітет
  • Україна за 11 міс. знизила споживання електроенергії на 1,6%
  • ФГВФО планує продати на цьому тижні активи неплатоспроможних банків на суму 2,25 млрд грн
Гройсман думає, що новий держбюджет продовжить дні життя українців
“Ми добре попрацювали, інклюзивно та знайшли правильний підхід до формування кошторису на наступний, 2017 рік. Ми вважаємо, що він буде бюджетом розвитку, бюджетом зростання”, – заявив Гройсман.
Трамп має намір змінити ООН
ООН має такий грандіозний потенціал, але зараз це клуб для людей, де можна зібратися разом, поговорити і добре провести час”, – написав Д.Трамп на своїй станиці в Twitter.
Штайнмайєр заявив про глибоку кризу в Євросоюзі
“Європа, безсумнівно, рухається в неспокійному фарватері і повинна швидко знайти в собі сили, щоб відновитися”, – заявив він, назвавши стратегію мігрантів і біженців, внутрішню і зовнішню безпеку, ринок праці та економіку найважливішими пріоритетами ЄС. “Там, де безробіття серед молоді становить 50% і навіть більше, природно, не виникне ентузіазму з приводу Європи”, – сказав Штайнмайєр.
У Нацбанку пояснили, чим спричинене тимчасове зростання попиту на валюту
“Обов’язковий продаж валютних надходжень банки зобов’язані здійснювати на наступний день після отримання валюти. Відповідно, коли робочий день в Україні 26 грудня збігся з вихідним в США і Європі (Різдво – ред.), валютна виручка на рахунки українських банків не надходила, що обмежило обов’язковий продаж валюти 27 грудня. З іншого боку, на валютний ринок тисне попит на валюту з боку компаній-експортерів, які отримали бюджетне відшкодування ПДВ на минулому і поточному тижні”, – пояснили в НБУ.
Кістіон пообіцяв нормальні дороги вже через два роки
“Стратегія, на моє переконання, – це набагато більш широкий документ з перспективою на 5-10 років. Зараз же ми говоримо про пріоритетність виконання робіт на найближчі два роки, і вона вже сформована. Тут необхідно подякувати Світовому банку, який допоміг нам розібратися і правильно вибудувати пріоритетність і послідовність виконання робіт. Ті напрацювання, які ми отримаємо за результатами роботи, обов’язково ляжуть в основу змін до державної цільової програми”, – заявив віце-прем’єр міністр Володимир Кістіон.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас