Автомобіль, який вбив 84 людини, оцінили в 1,3 млн доларів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобіль, який вбив 84 людини, оцінили в 1,3 млн доларів (відео)

Технології&Авто
5138
Є автомобілі, які заслужили свою славу завдяки не зовсім «автомобільним» досягненням. Один з таких автомобілів знаходиться в Англії. Це Austin-Healey 100 S, який спровокував найбільшу в історії аварію на гонках Ле-Ман.
Британський гонщик Ланс Маклін, який сидів за кермом боліда, пережив одну з найкривавіших аварій у світі спорту, яка відбулася 24-годинах Ле-Мана 1955 року. Фактично, людей убив не Austin-Healey, а Mercedes 300SLR, який пілотував француз П’єр Левег. Цю машину вдарив у бік Маклін, коли вивернув кермо, щоб об’їхати Jaguar D-Type, різко загальмував, щоб зайти в піт-лейн.
Mercedes полетів прямо на трибуни і просто вибухнув. Деталі роздіталися й косили людей, як шрапнель. Загинули гонщик і ще 83 глядачі, ще близько 120 людей отримали травми різного ступеня тяжкості.
Ця аварія докорінно змінила ставлення до безпеки подібних змагань. Після цієї трагедії Mercedes-Benz на 30 років полишив автоперегони. На території Швейцарії автомобільні змагання заборонені досі.
Austin-Healey рік простояв на поліцейському штрафмайданчику, після чого машину відремонтували і продали приватній особі. Десятки років автомобіль припадав пилом у гаражі. Тепер у Остіна новий власник, ім’я якого не розголошується. Зате відома сума угоди — £843 000 або приблизно 1,3 мільйона доларів США.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас