Через проблеми з валютою Україна може повторно реструктуризувати свої борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через проблеми з валютою Україна може повторно реструктуризувати свої борги

Казна та Політика
1949
Merrill Lynch: через проблеми з валютою Україна може повторно реструктуризувати свої борги.
Експерти міжнародного інвестиційного банку Bank of America Merrill Lynch Research допускають повторну реструктуризацію деяких випусків єврооблігацій України в разі зриву співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Про це повідомляється в аналітичному огляді інвестбанку за підсумками перебування експертів Merrill Lynch в Києві минулого тижня, передає Інтерфакс-Україна.
Аналітики Merrill Lynch, зокрема, відзначають, що Україні складно генерувати достатньо валютної виручки для своєчасного обслуговування майбутніх виплат за зовнішніми зобов’язаннями, незважаючи на очікувані надходження за програмами співробітництва зі Світовим банком та ЄС.
За їхніми оцінками, загальна сума майбутніх в наступні 10 років платежів за суверенними євробондами оцінюється на рівні $19 млрд (близько 20% ВВП). Уряду країни, крім того, необхідно буде повернути $12 млрд МВФ, з яких $6,5 млрд – за чинною програмою. До всього цього ситуацію погіршує триваючий судовий розгляд з Росією щодо єврооблігацій на $3 млрд.
На цьому тлі подальша співпраця з МВФ вкрай необхідна для підтримки стійкості фінансів України і в цілому макроекономічної ситуації в країні, вважають експерти.
Водночас експерти Merrill Lynch після відвідин Києва відзначили втому від реалізації необхідних Фонду реформ майже в усіх інститутах влади.
“Уповільнення реформ посилює ймовірність збереження економіки України в стані стагнації. Це, в свою чергу, може підірвати стійкість зовнішнього боргу України, який підлягає погашенню в 2019-2020 рр.”, – вважають вони.
Разом з тим в Merrill Lynch впевнені, що Україні вдасться залучити черговий транш МВФ, хоча, можливо, не раніше першого або другого кварталу 2017 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас