Західні фонди засекретили інвестиції в російські активи - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні фонди засекретили інвестиції в російські активи - ЗМІ

Світ
986
Зростання привабливості російських активів для іноземних інвесторів не стикується з обмеженнями санкційного режиму.
Дані про інвестиції глобальних фондів в Росію несподівано стали інформацією обмеженого доступу, повідомляє РБК. “Зростання привабливості російських активів для іноземних інвесторів не стикується з обмеженнями санкційного режиму”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що перебої в публікації кількісних даних про обсяги інвестицій в російський ринок через глобальні інвестиційні фонди у статистиці, яка щотижня розкривається організацією EPFR Global, почалися в другій половині жовтня.
“Традиційно свої звіти EPFR Global розсилає передплатникам в кінці кожного календарного тижня, інформація в них міститься за тиждень з четверга попереднього тижня по середу поточної. Якщо за перші два звітні тижні, які закінчувалися в жовтні, дані по Росії розкривалися в звичайному режимі, то починаючи з третього тижня вони просто зникли, при тому що на словах Росія згадувалася у звіті як регіон, що виділяється з середньої маси країн, що розвиваються, з точки зору уваги інвесторів”, – підкреслює видання.
Згодом приблизно протягом півтора місяців ситуація з даними з інвестицій глобальних фондів в російський ринок продовжувала залишатися невизначеною. Наприкінці листопада – початку грудня цифри по Росії знову були розкриті, а в останньому звіті – за тиждень, що закінчився 14 грудня, їх не виявилося знову.
Раніше такої невизначеності щодо інвестицій глобальних фондів в російські активи не спостерігалося.
“В основі небажання фондів ділитися кількісною інформацією по Росії з широким колом користувачів, за загальним думку опитаних виданням експертів, – потенційні ризики санкцій за недотримання санкційного режиму і небажання фондів привертати увагу західних регуляторів до своїх інвестицій в російський ринок”, – резюмують автори статті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас