Мінфін і Держказначейство втратили 3 терабайта інформації через кібератаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і Держказначейство втратили 3 терабайта інформації через кібератаки

Кримінал
635
Міністерство фінансів і Державне казначейство України втратили 3 ТБ інформації в результаті хакерської атаки в грудні поточного року, повідомив перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України Олександр Власюк.
“Крім пошкодження мережевого обладнання, установи втратили, за їхніми оцінками, 3 терабайта інформації. Це колосальна цифра”, – сказав він під час “круглого столу” в п’ятницю в Києві.
Крім того, він повідомив, що в липні поточного року знову фіксувалися випадки торгівлі митними базами даних.
У зв’язку з цим, за його словами, забезпечення інформаційної безпеки – один з ризиків у бюджетній системі.
Щодо запропонованого урядом проекту державного бюджету на 2017 рік, О.Власюк зазначив, що ризики закладені як у дохідній, так і видатковій частині.
“Зростання доходів держбюджету значною мірою обумовлюється інфляційними і девальваційними чинниками … З дуже високою ймовірністю дохідна частина бюджету виконана не буде”, – сказав він.
Крім того, за його словами, окремий ризик пов’язаний з ініціативою уряду про двократне підвищення мінімальної зарплати в наступному році: очікуються звільнення працівників, зменшення прибутку підприємств (за оцінкою Мінфіну податок на прибуток скоротиться на 3 млрд грн) і тінізація бізнесу.
О.Власюк також висловив думку, що орієнтири надходжень від приватизації і від реалізації конфіскованого майна навряд чи будуть досягнуті.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас