Путін поскаржився Меркель, що Україна ухиляється від закупівлі російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін поскаржився Меркель, що Україна ухиляється від закупівлі російського газу

Світ
3159
Президент РФ Володимир Путін поскаржився федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель на те, що Україна “ухиляється” від закупівлі російського газу.
Про це повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови Меркель і Путіна, що відбулася вчора ввечері, 13 грудня.
“Лідери продовжили обговорення ситуації навколо постачань російського газу європейським споживачам через територію України. Володимир Путін знову висловив стурбованість у зв’язку з тим, що українська сторона ухиляється від узгодження домовленостей про закупівлі газу з Росії в нинішньому зимовому сезоні, що створює загрозу транзиту в Європу”, – йдеться в повідомленні.
Також, згідно з повідомленням, в контексті проблеми мирного врегулювання конфлікту на сході України відзначено необхідність активізації зусиль щодо всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року.
Путін заявив, що в нинішній обстановці потрібне, насамперед, “припинення київськими силовиками провокаційних обстрілів населених пунктів Донбасу, зняття соціально-економічної блокади регіону та налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас