До 2020 року близько 71% українців будуть користуватися тільки смартфонами - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року близько 71% українців будуть користуватися тільки смартфонами - експерт

Фінтех і Картки
379
На сьогоднішній день на споживачів у всьому світі впливають три основні тренди: інтернет речей, інновації, які приходять звідусіль, і споживчий досвід.
Про це Finance.UA повідомила Менді Лемб, генеральний менеджер Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи.
Згідно з прогнозами компанії Visa, до 2020 року 49% користувачів будуть використовувати інтернет, і на той час близько 50 мільярдів пристроїв вже будуть працювати в інтернет-режимі.
“Споживчий досвід має дуже велике значення. Зараз споживач хоче максимально швидко отримати доступ до послуги, він хоче швидкої ратифікації і зовсім не хоче чекати. У зв’язку з цим дуже важлива швидкість отримання платежів”, – пояснює Менді Лемб.
Що ж стосується такого тренда, як інтернет речей, то згідно з прогнозами Cisco, до 2019 року близько 25% всього населення будуть в щоденному режимі використовувати мобільний банкінг. Щодо України, до 2020 року очікується, що близько 71% українців будуть користуватися тільки смартфонами, а покриття мобільного зв’язку досягне 81%.
“Існує ще один дуже важливий тренд, який ми спостерігаємо – абсолютно різні типи електронної комерції змішуються, межі між ними стають розмитими”, – підкреслила Генеральний менеджер Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи.
Традиційно існує 4 види комерції: обличчям до обличчя, онлайн, клікни і забери, гібридна змішана модель.
“В подальшому всі ці 4 типи або способи оплати карткою будуть змішуватися. Вже не буде тільки онлайн-платежів, фізичних, будуть змішані можливості. Наприклад, ви щось купуєте в магазині фізично, але при цьому оплачуєте свою покупку в телефоні”, – запевняє Лемб.
До того ж, згідно із її словами, не виключено, що в майбутньому в багатьох країнах пластикові картки можуть зовсім зникнути.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас