Гройсман заговорив про підвищення "мінімалки" до 5000 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман заговорив про підвищення "мінімалки" до 5000 гривень

Казна та Політика
5978
Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні не до 3200 грн, а відразу до 5000 грн було б дуже ризикованим. Однак в подальшому уряд буде працювати над тим, щоб доходи громадян продовжували зростати.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Я точно знаю, що “мінімалка” в 3200 грн матиме хороший вплив на економіку, не призведе до прискорення будь-яких інфляційних процесів, і, крім того, буде спонукати до активності на споживчому ринку. Все інше – було дуже ризиковано. Тому, на наш погляд, ми зробили перший крок, ми і далі будемо приділяти особливу увагу підвищенню зарплати”, – запевнив він.
Гройсман також підкреслив, що в структурі виробництва заробітна плата українців займала дуже маленьку частку, яка тепер буде збільшена. За словами прем’єра, це є дуже хорошим симптомом і дає підстави робити позитивні прогнози для економіки України, як, наприклад, зростання ВВП на 3%.
Як повідомлялося, раніше глава ДФС Роман Насіров відзначав, що підвищення мінімальної зарплати в Україні до 5000 грн дозволило б повністю завершити детінізацію оплати праці в країні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас