Apple розвиватиме вітроенергетику в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розвиватиме вітроенергетику в Китаї

Фондовий ринок
201
Китайська Xinjiang Goldwind Science & Technology, найбільший в світі виробник вітряних турбін, і американська Apple Inc. створюють спільне підприємство.
Китайська компанія переведе в СП по 30% часток участі в чотирьох проектах, які розташовані в провінціях Хенань, Шаньдун, Шаньсі і Юньнань.
При цьому в прес-релізі Xinjiang Goldwind не повідомляється, який обсяг інвестицій або які активи надасть Apple.
«Це перші інвестиції Apple в галузі вітроенергетики, а також найбільші інвестиції компанії в екологічно чисту енергетику в світі», – заявила віце-президент Apple з охорони навколишнього середовища, взаємодії з політиками і соціальних ініціатив Ліза Джексон, яку цитує агентство «Сіньхуа».
За її словами, в минулому році компанія оголосила про інвестиції в розвиток сонячної енергетики у Внутрішній Монголії, за допомогою яких планується побудувати сонячні електростанції потужністю 170 мегават.
Реалізація проекту в сфері вітроенергетики дозволить виробляти 900 млн кВт/год електроенергії і забезпечувати електрикою 690 тис. китайських сімей. З огляду на бурхливий розвиток галузі в Китаї, вибір припав на ті регіони, де розвиток вітроенергетики найбільш актуальний, зазначає Л. Джексон.
Apple в 2015 році забезпечувала себе електроенергією з відновлюваних джерел приблизно на 93% і планує довести цей показник до 100%.
Xinjiang Goldwind на кінець вересня мала замовлення на вітряні турбіни потужністю 14,4 гігават. У першому півріччі понад чверть з 1,71 млрд юанів прибутку до оподаткування компанії припадало на розвиток вітряних електростанцій, повідомляє South China Morning Post.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас