Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
3153
За останній тиждень динаміка на українському валютному ринку не зазнала значних змін. Офіційний курс долара США до гривні, згідно з даними регулятора, не змінився.
Гривня, на початку тижня відкрившись на позначці 25,89, до кінця тижня встигла закріпитися на рівні 25,77. В цілому, середній міжбанківський курс також залишився на попередньому рівні, затримавшись на позначці 26,1-26,15. У тому числі без змін і готівковий ринок – долар готові продавати по 26,92, а купувати за 26,74.
При цьому на світових фінансових ринках факт відставки уряду Італії та рішення Європейського центрального банку продовжити програми, що стимулюють економіку, призвели до зниження основної європейської валюти на 2%.
Як зазначає Максим Пархоменко, аналітик Альпарі, однією з найважливіших подій наступного тижня буде засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, яке відбудеться 13-14 грудня. На ньому традиційно приймаються найважливіші рішення щодо монетарної політики США.
“Результат даного засідання може призвести до істотного зростання долара до всіх світових валют. Але нас ця ситуації істотно не зачепить”, – говорить Пархоменко.
За прогнозами експерта, цього тижня за відсутності будь-яких внутрішніх потрясінь офіційний курс залишиться незмінним. У разі форс-мажорних обставин гривня має шанси підвищитися до 26,0 грн, а готівковий курс – до 27,0 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас