Як диверсифікувати ризики на ринку Форекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як диверсифікувати ризики на ринку Форекс

Фінтех і Картки
963
Повністю уникнути збитків під час торгівлі на ринку Форекс не вдасться нікому. Проте вжити заходів для їх мінімізації все ж варто, тим більше що зробити це не складно. Для початку варто взяти в звичку встановлення стоп-лоссів.
Також не варто входити в угоду, якщо ви бачите, що відсоток ризику досить великий. Трейдери сходяться на думці, що максимальний збиток не повинен становити третьої частини від вашого капіталу, а якщо ви понесете втрату в половину депозиту, це спричинить за собою повний крах для всієї вашої торгової стратегії і її доведеться переглядати, як непридатну для використання.
Як правильно розподілити ризики?
Трейдери все життя б’ються над одним питанням – як компенсувати понесені збитки або хоча б мінімізувати їх? Але це не означає, що відповіді на нього не знайти. Просто він формується виходячи з конкретних умов і тієї стратегії, якою ви в даний момент користуєтесь. Для початку варто засвоїти найголовніше правило: «Не кладіть яйця в одну корзину». Тим самим ви зможете диверсифікувати власні інвестиції і захистити їх від повного краху у випадку невдачі.
Працюючи на cont de tranzactionare, зверніть увагу, що не обов’язково користуватися різними торговими інструментами. Але диверсифікацію слід робити в цілому для всіх інвестицій, розподіляючи капітал рівними частками в ПАММ-рахунки і на ваш власний робочий рахунок. Варто відзначити, що чим більше ПАММ-рахунків ви заведете і поповните грошовими коштами, тим менше ваш шанс зазнати збитків навіть у разі негативного розвитку торгівлі.
Але у новачків може виникнути закономірне питання: «А в чому сенс інвестування в кілька ПАММ-рахунків, якщо можна покласти всі гроші на один і отримати при цьому максимальну прибутковість?». Саме в цьому і полягає весь сенс диверсифікації. Незважаючи на зниження прибутковості по одному активу, прибутковість іншого в цей час росте, і ви в цілому знижуєте ризик для інвестиційного портфеля, залишаючи середню прибутковість вкладених заощаджень на колишньому рівні.
Але не варто інвестувати схожі за характеристиками ПАММ-рахунки, оскільки якщо вони одночасно покажуть зменшення прибутковості, ви не отримаєте планованого доходу або зовсім понесете збитки, чого допускати не варто. Тим, кому цікава дохідність активу – достатньо провести аналіз його історичних даних, приблизно розрахувавши середній прибуток за потрібний проміжок часу. Причому коротка історія або згладжена крива лінія прибутковості не повинна сприйматися вами як надійна інформація, адже в цьому випадку достовірно оцінити прибуток від активу не представляється можливим. Краще проводити аналіз і використовувати ті рахунки, які мають різну ступінь прибутковості і потенційної надійності.
Як висновок, диверсифікація ризиків – це важлива частина для кожної торгової системи, оскільки саме вона дозволяє отримати максимальну віддачу від інвестованих коштів та гарантувати постійний і стабільний джерело доходу з мінімальними ризиками.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас