Гройсман оголосив, на що вплине зростання мінімальної зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман оголосив, на що вплине зростання мінімальної зарплати

Казна та Політика
1769
Зростання мінімальної заробітної плати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, передбачене прийнятим Верховною Радою законом України та проектом державного бюджету на 2017 рік, не принесе негативних наслідків для економіки, але стане стимулом зростання внутрішнього споживання.
Про це в ефірі одного з телеканалів сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Хотів би підкреслити: кожна працююча людина буде отримувати не менше 3200 грн. Ми дуже зважено підходили до такого підвищення, воно не призведе до негативу. Воно буде стимулювати внутрішнє споживання, – сказав Гройсман. – Навіть Нацбанк заявив, що зростання мінімальної зарплати підвищить зростання економіки. І мене дивує позиція деяких політиканів, які спочатку говорили, що це вони нібито змусили уряд підняти зарплати, а тепер за це ж рішення нас критикують.
“Це політикани, які сповідують принцип “чим гірше, тим краще” – для них і для їхніх політичних рейтингів. Але така антидержавна позиція не повинна здобувати підтримку громадян. Для нас важливо – розвивати економіку, підтримувати інвестиції, бізнес, і щоб праця громадян була оплачена належним чином”, – зазначив прем’єр.
Як повідомлялося, Верховна Рада України 6 грудня прийняла за основу і в цілому розроблений Кабінетом міністрів закон, що дозволяє підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3,2 тис. грн. Таке підвищення вже закладено в проекті державного бюджету на 2017 рік, підготовленому до другого читання у Верховній Раді.
За оцінками НБУ, зростання мінімальної зарплати може додати 0,5% до запланованого зростання ВВП в Україні в 2017 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас