Американській компанії вдалося домогтися високої швидкості 5G на великій відстані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американській компанії вдалося домогтися високої швидкості 5G на великій відстані

Технології&Авто
608
Розробники з Каліфорнійського університету Сан-Дієго і компанії Keysight Technologies провели випробування нової повнодуплексної системи обміну даними стандарту 5G, повідомляє N+1.
В ході випробування дослідникам вдалося домогтися швидкості передачі даних трохи більше двох гігабайтів, а відстань між передавачем і клієнтським пристроєм склала 300 метрів. У випробуванні нової повнодуплексної (підтримуючої одночасні прийом і передачу даних) системи був задіяний масив з 32 передавачів, що працюють на частоті 60 гігагерц.
Вони керувалися системою-на-чіпі, розробленою Каліфорнійським університетом і виробленою компанією Keysight Technologies.
В основу свого варіанту мережі 5G розробники поклали мережу Wi-Fi стандарту 802.11ad.
Під час випробувань розробникам вдалося домогтися швидкості передачі даних в чотири гигабита на секунду до абонента і від нього. При цьому відстань, на якій вівся обмін даними, становила сто метрів. На відстані 800 метрів швидкість обміну даними склала близько 500 мегабіт на секунду.
Раніше повідомлялося про те, що вчені з Університету Суррея у Великобританії змогли досягти швидкості бездротової передачі даних в 1 Тбіт/с. Швидкість 1 Тбіт/с в 65 тисяч разів вища, ніж середня швидкість завантаження даних в мобільних мережах четвертого покоління, що існують на сьогоднішній день.
Теоретично така швидкість дозволить завантажувати на мобільний пристрій 100 повнометражних художніх фільмів за три секунди.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас