Гройсман зізнався, що не може повністю довіряти чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман зізнався, що не може повністю довіряти чиновникам

Казна та Політика
265
Прем’єр заявив, що хоче більше покладатися на громадянське суспільство і експертне середовище.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму до дня боротьби з корупцією зізнався, що не може довіряти чиновникам.
“На жаль, я не можу повністю довіряти чиновникам. Я хочу більше покладатися на громадянське суспільство, на експертне середовище. Приходьте, відкривайте. І я, в хорошому сенсі, готовий бути зброєю в ваших руках. Тому що я вважаю, що відкритість, публічність і викорінення корупції з державного сектору є нашою величезною можливістю змінити країну, зробити її успішною, економічно розвиненою і сильною з точки зору оборони. Я вважаю, що за цю мету потрібно боротися. І перемога буде за нами”, – заявив Гройсман.
Нагадаємо, що сьогодні, 9 грудня, відзначається міжнародний день протидії корупції. У цей день в 2003 році в мексиканському місті Меріда на Політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, прийнята Генеральною асамблеєю ООН 1 листопада 2003 року.
Документ зобов’язує тих, хто підписав його, оголосити кримінальним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів. Відповідно до одного з положень Конвенції, необхідно повертати кошти в ту країну, звідки вони надійшли в результаті корупції.
Ратифікувавши в жовтні 2006 року цю угоду, Україна продемонструвала наміри впровадження превентивних, поруч з репресивними, форм протидії корупції відповідно до кращих міжнародних практик та досвіду в цій сфері.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас