Газпром підписав контракт на будівництво морської ділянки "Турецького потоку" в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром підписав контракт на будівництво морської ділянки "Турецького потоку" в обхід України

Енергетика
621
Російський газовий монополіст компанія “Газпром” підписала контракт на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу “Турецький потік” в обхід України по дну Чорного моря.
Про це повідомили в управлінні інформації Газпрому.
“Сьогодні в Амстердамі компанія South Stream Transport B.V. підписала контракт з компанією Allseas Group S.A. на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу “Турецький потік” з опціоном на укладання другої нитки”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з контрактом, Allseas повинна укласти з морського дна понад 900 км труб. Для виконання цієї роботи компанія планує задіяти нове найбільше в світі будівельне судно Pioneering Spirit, оснащене шістьма установками для зварювання та нанесення покриття.
Allseas приступить до укладання першої нитки в другому півріччі 2017 року.
Нагадаємо, парламент Туреччини на початку грудня ратифікував угоду з Росією щодо проекту будівництва газопроводу “Турецький потік”, який буде постачати газ в обхід України.
10 жовтня Росія і Туреччина підписали міжурядову угоду про будівництво двох ліній газопроводу “Турецький потік”.
“Турецький потік” – проект безтранзитного експортного газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини із суміжними країнами.
Перша нитка газопроводу буде призначена для турецького ринку, друга – для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки – 15,75 млрд куб. м газу на рік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас