ФГВФО зазначає, що рішення суду щодо ліквідації неплатоспроможних банків можуть мати негативні наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО зазначає, що рішення суду щодо ліквідації неплатоспроможних банків можуть мати негативні наслідки

Кредит&Депозит
355
Фонд гарантування вкладів зазначає, що судові рішення про незаконність ліквідації неплатоспроможних банків можуть мати негативні наслідки для їх вкладників та кредиторів. Натомість, користь від таких рішень матимуть колишні власники цих банків.
«За нашим переконанням, акціонери використовуватимуть такі рішення виключно для виведення ліквідних активів, кошти від реалізації яких повинні спрямовуватись на задоволення вимог кредиторів. Про відновлення роботи неплатоспроможного банку не може бути й мови.
«Дивно, коли вкладникам неплатоспроможних банків такі рішення подають, як перемогу. Адже у них на очах виводять активи, продаж яких давала їм шанси повернути свої кошти» – зазначив Віктор Новіков, директор юридичного департаменту Фонду, – «Виникає реальна загроза втрати майна банку через те, що Фонд не може оплатити заробітну плату працівникам банку, плату за охорону, комунальні послуги тощо».
Водночас, Фонд гарантування відмічає конструктивну роботу окремих громадських організацій, створених вкладниками неплатоспроможних банків, які контролюють процес повернення коштів кредиторам банків за рахунок продажу активів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас