Moody's після відставки Ренці погіршило прогноз щодо рейтингу Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's після відставки Ренці погіршило прогноз щодо рейтингу Італії

Світ
113
Напередодні італійський прем’єр Маттео Ренці дотримався обіцянки і пішов у відставку після провалу референдуму щодо конституційної реформи.
Агентство Moody’s знизило прогноз рейтингу Італії зі “стабільного” до “негативного”. Сам довгостроковий кредитний рейтинг країни підтверджений на рівні “Baa2”, короткостроковий – на рівні “P-2”.
 Експерти агентства обґрунтували такий крок “повільним і переривчастим прогресом у проведенні економічної та податково-бюджетної реформи” в країні.
“Перспективи реформ ще більше ослабли після голосування на референдумі, що пройшов у неділю, проти здійснення конституційної реформи в країні”, – зазначено в повідомленні агентства. Напередодні італійський прем’єр Маттео Ренці дотримався обіцянки і пішов у відставку після провалу референдуму щодо конституційної реформи.
Ренці не став міняти своє рішення навіть після прохання президента країни Серджо Маттарелла залишитися на своїй посаді.
Ренці, який підтримував референдум, запропонував підвищити централізацію влади і тим самим знизити роль регіонів. На думку політика, ці кроки необхідні для прискорення економічного зростання і вирішення банківської кризи. Ренці також неодноразово заявляв, що якщо громадяни не підтримають запропоновані ним поправки, то він піде у відставку. У підсумку, проти пропозиції прем’єра висловилися 59,11% виборців.
“Зростає ризик того, що скорочення великого боргового тягаря Італії буде додатково відкладено з огляду на неясні перспективи економічного зростання країни в середньостроковій перспективі…”, – резюмують експерти Moody’s. На їхню думку, відставка Ренці підвищує уразливість Італії до непередбачених зовнішніх потрясінь.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас