Суд визнав незаконною ліквідацію ще одного банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав незаконною ліквідацію ще одного банку

Фондовий ринок
2231
Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною ліквідацію банку “Київська Русь”.
Про це повідомив представник прес-служби Національного банку.
Як повідомляється, 5 грудня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення першої інстанції від 27 липня 2016 року, яким позивачу було відмовлено в задоволенні позову, і прийняв нове рішення, яким позовні вимоги акціонера банку були задоволені в повному обсязі.
Акціонер банку просив визнати протиправною та скасувати постанову НБУ від 19 березня 2015 року про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, а також визнати протиправною і скасувати постанову НБУ від 16 липня 2015 року про ліквідацію банку.
Нагадаємо, 1 листопада Київська прокуратура повідомила про підозру екс-директору Київського центрального відділення ПАТ “Банк “Київська Русь” в службовій підробці і присвоєнні грошових коштів в особливо великих розмірах.
Раніше про підозру у вчиненні вказаних злочинів було повідомлено начальнику відділу та завідувачу касою, які діяли спільно зі своїм керівником.
Як відомо, в серпні 2016 року СБУ викрила екс-топ-менеджера банку “Київська Русь” в розкраданні 44 млн доларів, він був оголошений в міжнародний розшук.
19 березня 2015 року НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас