Аналітики назвали головні ризики 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики назвали головні ризики 2017 року

Світ
2105
Головними ризиками для стабільності в світі в 2017 році є вибори в Європі, зовнішня політика Дональда Трампа, а також “глобальна кібервійна”.
Про це свідчать результати масштабного опитування Bloomberg.
Опитування було проведено Bloomberg серед 146 аналітиків, економістів і стратегів.
Найбільша частина опитаних (близько 85%) віднесла до погроз тією чи іншою мірою майбутні в 2017 році вибори в країнах Євросоюзу (зокрема, мова йде про парламентські вибори в Німеччині і президентські вибори у Франції). На другому місці з результатом 80% — зовнішня політика обраного президента США Дональда Трампа.
На третьому місці серед передбачуваних ризиків світової стабільності — зовнішня політика російського президента Володимира Путіна (в числі ризиків її назвали менше 60% опитаних). Приблизно 40% аналітиків вважають ризиком тією чи іншою мірою процедуру виходу Великобританії з Євросоюзу. Нарешті, останні рядки в рейтингу ризиків для стабільності займають “глобальна кібервійна” (ризиком її назвали трохи більше 20% опитаних) і зміна влади в Китаї (близько 15%).
Найбільше число експертів Bloomberg віднесли до числа ключових ризиків зовнішню політику Трампа (40% опитаних), на другому місці за цим показником — вибори в Євросоюзі (ключовою загрозою її назвали трохи менше 40%). Зовнішньополітичну активність Путіна вважають головним ризиком для світової стабільності лише 15% опитаних.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас