Завтра в Україні набуде чинності закон про створення незалежного регулятора на енергетичному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра в Україні набуде чинності закон про створення незалежного регулятора на енергетичному ринку

Енергетика
560
Прийнятий Верховною Радою 22 вересня закону про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, який передбачає створення незалежного регулятора на енергетичному ринку України відповідно до європейських норм, опублікований в газеті “Урядовий кур’єр” і вступить в силу на наступний день після його опублікування, 8 грудня.
Всі статті закону набудуть чинності з 8 грудня, крім статті 11 про фінансування діяльності регулятора, його центрального апарату та територіальних органів, а також статті 13 про порядок сплати внесків на регулювання, які набудуть сили з 1 січня 2017 року.
Як повідомлялося, Верховна Рада 12 квітня 2016 року, після року обговорень на різних рівнях влади, прийняла в першому читанні законопроект про Національну комісію, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг. 22 вересня цей закон був прийнятий у другому читанні, а 23 листопада його підписав президент. Відповідно до закону, члени НКРЕКП відбираються конкурсною комісією, тоді як раніше всіх членів Нацкомісії призначав президент України.
Також Нацкомісія отримує фінансову незалежність від державного бюджету шляхом організації своєї діяльності за рахунок внесків учасників енергетичного ринку України. Цей закон покликаний зробити Нацкомісію більш незалежною, а також передати частину її повноважень на місця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас