Найбільший агрохолдинг збільшив статутний капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший агрохолдинг збільшив статутний капітал

Фондовий ринок
560
Найбільший виробник олійножирової продукції в Україні – агрохолдинг “Кернел” прийняв рішення збільшити статутний капітал на 26,9 тис. дол. шляхом приватного розміщення простих акцій – до 2,13 млн дол., йдеться в повідомленні компанії, опублікованому на сайті Варшавської фондової біржі.
Згідно з повідомленням, 1,02 млн випущених акцій були оплачені готівкою. Покупцями виступили власники опціонів на акції агрохолдингу.
Таким чином, станом на сьогодні в обігу холдингу знаходиться 80,7 млн акцій.
Як повідомлялося, згідно з повідомленням на сайті Варшавської біржі, 30 листопада юридична особа, контрольована менеджером агрохолдингу “Кернел”, продала 15 тис. акцій холдингу на загальну суму 232,6 тис. дол.
“Кернел” в 2016 ФР збільшив чистий прибуток в 2,1 разу – до 225,2 млн дол. При цьому виручка холдингу за вказаний період скоротилася на 14,6% – до 1,99 млрд дол.
Холдинг “Кернел”, контрольований українським бізнесменом Андрієм Веревським, є найбільшим в Україні виробником і експортером соняшникової олії, а також одним з найбільших експортерів зернових і великим виробником сільськогосподарських продуктів. Компанія також надає послуги зі зберігання сільгосппродуктів, експорту через термінали на Чорному морі, що належать їй. Земельний банк компанії становить 390 тис. га. На українському ринку олійно-жирова продукція “Кернел” представлена торговими марками “Щедрий Дар”, “Стожар”, “Чумак Золота”.
Акції “Кернел” торгуються на Варшавській фондовій біржі з 23 листопада 2007 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас