Мін'юст оголосив конкурс на головного люстратора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст оголосив конкурс на головного люстратора

Казна та Політика
290
Міністерство юстиції оголосило проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора департаменту з питань люстрації.
Відповідний наказ за підписом заступника міністра Ганни Онищенко оприлюднено 6 грудня на офіційному сайті.
Відбір обіцяють провести за принципами повної відкритості.
Участь у конкурсному відборі зможуть взяти всі, хто відповідатиме кваліфікаційним вимогам. Строк подачі документів становить 30 днів з моменту публікації наказу.

“На час проведення конкурсного відбору куратором роботи департаменту з питань люстрації призначено заступника Міністра юстиції Сергія Петухова”, – сказано в наказі.
Ганна Калинчук, чиє призначення т.в.о. голови департаменту Онищенко напередодні заблокувала, підтвердила свій попередній намір не подавати свою кандидатуру на конкурс.
Калинчук зазначила у коментарі УП у вівторок, що планує працювати в департаменті до того моменту поки не буде сформовано нову Громадську раду з питань люстрації.
“Відповідно після обрання нового директора департаменту залишатимусь у команді до того моменту, поки робота не буде налагоджена повною мірою. Все таки комусь потрібно координувати процеси, найбільше ті, що пов’язані із представництвом інтересів інституту люстрації в судах. Після цього – відставка”, – сказала вона.
Як повідомлялося, у Міністерстві юстиції склалася конфліктна ситуація навколо департаменту з питань люстрації., коли заступник міністра Ганна Онищенко заблокувала призначення 23-річної Анни Калинчук на посаду т.в.о. голови департаменту.
Онищенко мотивувала це тим, що кандидатура Калинчук викликала “суттєвий негативний резонанс у ЗМІ та суспільстві”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас