Проїзд у столичних маршрутках подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у столичних маршрутках подорожчає

Особисті фінанси
981
Вартість проїзду в київських маршрутках до нового року може істотно подорожчати. В середньому – виросте на гривню, а на деяких маршрутах ціна вже поповзла вгору.
Причиною підвищення цін приміські перевізники називають збільшену вартість пального і запчастин. А київські пояснюють коригування цін зміною розцінок на приміських маршрутках.
«Приміські маршрутки, які їздять по Києву, демпінгують ціни, відбирають у нас пасажирів. Тепер «передмістя» возить пасажирів по Києву по 5 грн. Тому і у нас змінився тариф на деяких маршрутах. Ми багато коштів витрачаємо на оновлення рухомого складу. Цього року придбали 60 низькопідлогових автобусів. Наприклад, на маршруті №445 всі 30 машин – нові», – пояснили в компанії «Союз-авто», найбільшому підприємстві в Києві, яке обслуговує більше 22 маршрутів і має в своєму розпорядженні автопарк із 330 автобусів.
Зараз всі київські перевізники в очікуванні проведення нового конкурсу на більш ніж 60 маршрутів, який місто проведе в кінці грудня.
«Ми вже подали в КМДА документи з нашими розрахунками за новими тарифами. На деяких довгих маршрутах ми плануємо підняти вартість проїзду до 7-8 гривень (зараз 5-6 грн). Ми регулярно оновлюємо парк автобусів і плануємо його повністю замінити за п’ять років, але зробити це при діючих тарифах неможливо! У розрахунках ми враховуємо вартість пального і запчастин, що зросла. Зараз чекаємо відповіді від міськвлади і плануємо ввести нові тарифи до кінця року», – повідомив нам Юрій Нестерчук, директор компанії-перевізника «Союз-авто».
На великого перевізника орієнтуються і інші в місті.
«Подорожчання можливе, але не раніше березня. Думаю, проїзд може подорожчати на 50 копійок», – каже Микола Бацан, директор компанії «Політех-авто Б».
«Маршрутникам потрібно сервіс підвищувати і прибирати іржаві автобуси з ліній, а не ціни піднімати, – обурюється киянин Віктор Петрук. – Доведеться пересідати на міськтранспорт, він поки що по 3 – 4 грн. Зарплати не вистачить платити по 16 гривень – з роботи додому», – говорить Олексій Степанчук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас