Показник прибутковості ДТЕК Ахметова в третьому кварталі різко зріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показник прибутковості ДТЕК Ахметова в третьому кварталі різко зріс

Фондовий ринок
632
Компанія ДТЕК Ріната Ахметова у третьому кварталі поточного року показала значне зростання показника EBITDA, який свідчить про прибутковість компанії.
У третьому кварталі EBITDA становив 4,162 млрд гривень, що вчетверо більше від показника другого кварталу 995 млн гривень і вдвічі більше від першого кварталу 2,167 млн гривень.
Сумарний EBITDA за три квартали становив 7,333 млрд гривень. Це лише трохи менше від показника за весь 2015 рік, коли він становив 7,508 млрд гривень.
Нагадаємо, цього року також значно подорожчали єврооблігації ДТЕКу. У попередні два роки вони дешевшали на фоні критики групи Ахметова з боку президента Петра Порошенка і співвласника компанії ICU Володимира Демчишина, який обіймав посаду міністра енергетики та вуглепрому. При цьому облігації, що дешевіли, скуповувала компанія ICU.
Зимою 2015-2016 років НКРЕ, очолюване колишнім співробітником ICU Дмитром Вовком, розробило так звану формулу “Роттердам+” для розрахунку тарифу на електроенергію, вироблену ТЕС.
Найбільші ТЕС України належать саме ДТЕКу Ахметова. Формула передбачає, що у тариф закладається вартість вугілля по котируванням у порту Роттердаму, до якої додається вартість доставки палива в Україну.
Після введення в дію “роттердамської” формули електроенергія від ТЕС значно подорожчала, і тенденція до здорожчання продовжувалась і у четвертому кварталі поточного року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас