Чого чекати від гривні цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від гривні цього тижня?

Валюта
2886
Минулого тижня долар на різних сегментах валютного ринку змінився різноспрямовано, але при цьому незначно. За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 25,59 грн до 25,64 грн, або на 0,2%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, зріс за цей же час з 25,72 грн до 25,90 грн, або на 0,7%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку змінилися за тиждень з 26,36/26,98 до 26,37/26,90. Таким чином, купівля практично не змінилася, продаж – знизився на 0,3%.
Як розповів Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, в цілому останній тиждень український валютний ринок почувався досить збалансовано, а плаваючий курс допомагав абсорбувати зовнішні шоки, пов’язані в першу чергу з рішенням ОПЕК скоротити видобуток нафти, зростанням нафти і російського рубля.
“Внутрішньоекономічних шоків, здатних сильно вплинути на курс гривні, до кінця року не очікується. У таких умовах офіційний курс гривні збережеться до початку наступного року в діапазоні 25,5-26 грн., а на готівковому ринку – в межах 26-27 грн. Водночас не можна виключити вплив на український валютний ринок потужних зовнішніх факторів. Найважливіший з них на горизонті до кінця року – засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, яке має пройти 13-14 грудня. На ньому традиційно приймаються найважливіші рішення щодо монетарної політики США. З імовірністю, близькою до 100% (ппринаймні, саме так її зараз оцінюють ринки) буде не тільки прийнято рішення підвищити ставку по долару, але і прозвучать якісь обіцянки з приводу її подальшого зростання в наступному році. Це може привести до істотного зростання долара до всіх світових валют, включаючи євро, фунт, швейцарський франк, японську ієну і російський рубль”, – говорить Іосуб.
На думку експерта, гривня при такому розкладі не стане винятком, і в цьому випадку до кінця року офіційний курс може підвищитися до 26,5 грн, готівковий курс – до 27,5 грн.
“Сам фактор Нового року жодних сюрпризів для валютного ринку не принесе, і курс на початку 2017 року не буде сильно відрізнятися від значень кінця поточного року, – зазначає аналітик. – Що стосується найближчої перспективи, за нашою оцінкою, цього тижня гривня сильно не зміниться, а до його кінця офіційний курс долара, встановлений НБУ, може зрости до позначки 25,7 грн. до рівня 26 грн будуть знижуватися і курси на готівковому ринку. Готівковий долар залишиться в діапазоні 26-27 грн”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас