Україна виконала всі вимоги перед ЄС для "відкритого неба", - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виконала всі вимоги перед ЄС для "відкритого неба", - Омелян

Казна та Політика
383
Україна виконала всі вимоги, які висувалися до країни в рамках процесу підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.
Про це під час зустрічі з Державним секретарем у закордонних справах МЗС Іспанії Ігнасіо Ібаньєсом Рубіо заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує прес-служба Мінінфраструктури.
“Сторони зупинилися на проблемі підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС (“Відкрите небо”). Міністр інфраструктури України Володимир Омелян поінформував Державного секретаря у закордонних справах МЗС Іспанії про те, що Україна виконала всі вимоги і тепер рішення за ЄС”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що питання співпраці України з країнами Європейського Союзу та європейськими інститутами були головними під час зустрічі двох чиновників. При цьому міністр інфраструктури України зазначив, що Україна високо цінує підтримку з боку європейських партнерів.
Як повідомлялося, минулого тижня Президент України Петро Порошенко і Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой домовилися активізувати зусилля для підписання найближчим часом Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. При цьому Рахой підтвердив, що Іспанія виступає за якнайшвидше завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Україна і ЄС ведуть переговори про спільний авіаційний простір з 2006 року. У листопаді 2013 року угода була парафована, проте досі не підписана сторонами через визначення юрисдикції Гібралтару – британської території, яку оскаржує Іспанія.
Договір про спільний авіапростір дозволить європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі. Також Угода дозволить зайти на український ринок європейським лоукостам. Крім того, документ дає право українським і європейським компаніям здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас