Євро різко впав відносно долара після оголошення попередніх підсумків референдуму в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро різко впав відносно долара після оголошення попередніх підсумків референдуму в Італії

Валюта
2380
Євро різко впав відносно долара після оголошення попередніх підсумків референдуму в Італії.
Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці визнав поразку на референдумі про парламентську реформу і заявив про свою відставку. Після цієї заяви падіння європейської валюти продовжилося. Деякий час курс євро становив 1,05 долара, опинившись на найнижчому з 2015 року рівні.
На думку аналітика на валютному ринку Кетлін Брукс, хоча ринки і демонструють нервозність у зв’язку з останніми новинами, мова поки не йде про “падіння в прірву”.
“Або ринки стають несприйнятливі до політичних ризиків, або вони беруть до уваги, що політична ситуація в Італії буде довгий час залишатися в підвішеному стані, навіть якщо президент не зможе сформувати уряд, у нього на це є 70 днів, і зараз здається, що часу ще досить багато”, – резюмувала експерт.
Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці пропонував урізати повноваження сенату, зокрема, позбавити його права виносити вотум недовіри уряду, скоротити число сенаторів з нинішніх 315 до 100 осіб і скасувати їх виборність, а комплектувати верхню палату 74 главами регіональних адміністрацій, 21 мером великих міст і п’ятьма особами, які призначаються президентом республіки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас