Конгрес США схвалив бюджет з $350 млн для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США схвалив бюджет з $350 млн для України

Казна та Політика
367
Нижня палата Конгресу США схвалила проект оборонного бюджету на 2017 рік, який передбачає надання військової допомоги Україні на суму 350 млн доларів.
Про це повідомляє Голос Америки.
Відповідно до законопроекту, ініційованого сенатором Джоном Маккейном, загальний розмір військового бюджету США складе 618,7 млрд доларів.
При цьому суму коштів, яку американські законодавці пропонують виділити для надання допомоги Україні, в тому числі летальних видів озброєнь, наступного року збільшено до 350 млн доларів із закладених в аналогічному документі на 2016 рік 300 млн доларів.
Як повідомляло посольство України в США, перелік видів допомоги розширений за рахунок включення в нього надання засобів та технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування ЗСУ.
Законопроект також містить пряму заборону на використання коштів, що виділяються на будь-яке двостороннє військове співробітництво з урядом Росії доти, доки Москва не припинить агресію в Україні і політику залякування союзників США по НАТО.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас