Мінфін надав реєстр переселенців сумнівній колекторській компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін надав реєстр переселенців сумнівній колекторській компанії

Казна та Політика
570
Приватна компанія з сумнівною репутацією і офісом у Москві виграла тендер Мінфіну на проведення верифікації тимчасово переміщених осіб (ВПЛ) зі Сходу України.
Про це у своїй статті для DT.UA пише волонтер Леся Литвинова.
В рамках пілотного проекту з верифікації соціальних виплат тимчасово переміщеним особам, Міністерство фінансів надало реєстр переселенців колекторській фірмі, що має очевидні зв’язки з Росією, наділивши її повноваженнями, що йдуть врозріз із законодавством і правами людини.
Зазначається, що після звернення кількох переселенців, активісти, що спеціалізуються на юридичній допомозі ВПЛ, встановили, що дзвінки надходять від колекторської фірми “Дельта М Юкрейн”, яка вісім років працює в Україні. Хоча центральний офіс компанії, з її власної інформації, що знаходиться у Києві, вона також має офіс у Москві і контакт-центр у Воронежі.
З’ясувалося, що за підсумками тендеру, саме цю компанію Мінфін обрав підрядником для проведення верифікації.
За її словами, в договорі, укладеному між міністерством та компанією 11 листопада, присутні кілька пунктів, які викликають питання. Так, незважаючи на те, що в ньому прописана “необхідність захисту персональних даних в межах чинного законодавства”, виконавцю надається право залучати до виконання замовлення третіх осіб.
Ще більше запитань викликають технічні вимоги до верифікації. Так, пункт 1.1.1 договору, по суті, передбачає, що замовник надає виконавцю реєстру фізичних осіб-переселенців.
За її словами, сьогодні людей і організацій, яких може зацікавити подібний реєстр, стає все більше.
“По суті, база переселенців з набором персональних даних – це і повна база інформації про порожнє житло на не підконтрольних територіях, і список адрес, за якими мешкають “вороги молодої республіки”, і клондайк для аферистів на ринку житла і землевідведення, і багато іншого”, – йдеться в статті.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас