Суд відмовив власнику Платинум Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив власнику Платинум Банку

Фондовий ринок
2141
Господарський суд Києва відмовив власнику 100% акцій Платинум Банку – компанії PT Platinum Public Limited (Кіпр) у визнанні недійсними депозитних договорів з оператором мобільного зв’язку “МТС-Україна”.
Про це йдеться в ухвалі суду.
PT Platinum Public Limited звернувся до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсними договори з “МТС-Україна”.
МТС-Україна” в жовтні-грудні 2014 року розмістила в Платинум Банку три депозити – на 100 млн гривень, 70 млн гривень і 80 млн гривень.
Після закінчення терміну договорів кошти з депозитів не були повернуті.
24 грудня 2015 року Господарський суд Києва зобов’язав Платинум Банк повернути “МТС-Україна” заборгованість в сумі 250 млн гривень відповідно до договорів, а 23 вересня 2016 року банку відмовили в апеляції.
1 листопада постановою Вищого госпсуду було вирішено скасувати постанови попередніх судів і направити справу на новий розгляд до Господарського суду Києва, а 22 листопада оператору відмовив Верховний суд.
Паралельно PT Platinum Public вимагає визнати договори недійсними через те, що правління банку перевищило свої повноваження, підписавши їх.
Постановою Господарського суду Києва від 15 листопада 2016 року розгляд справи було відкладено на 24 листопада, в зв’язку з неявкою позивача.
24 листопада від Платинум Банку в суд надійшло клопотання про витребування доказів, відкладення розгляду справи і про продовження строків розгляду спору.
Суд вирішив залишити позов акціонера банку без розгляду.
У жовтні Національний банк визнав бізнесмена Бориса Кауфмана власником Платинум Банку (Київ).
Нинішня заступник голови НБУ з банківського нагляду Катерина Рожкова з 2013 року працювала заступником голови правління Платинум Банку, а з 2014 року і до призначення в НБУ виконувала обов’язки голови правління зазначеного банку.
Вона вважає, що бажання “МТС-Україна” визнати Платинум Банк проблемним не сприяє поверненню депозиту з фінустанови.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас