Німеччина переживає "мігрантський бум" підприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина переживає "мігрантський бум" підприємництва

Світ
3099
Кожен шостий підприємець у Німеччині є мігрантом або вихідцем із сімей мігрантів, випливає з проведеного за замовленням міністерства економіки ФРН дослідження.
Як повідомляє Deutsche Welle, з 2005 по 2016 роки кількість приватних підприємців з мігрантським минулим або корінням, згідно з дослідженням, зросла на 30% (171 тис.) і досягла 737 тис.
За той же період кількість фірм, створених корінними німцями, зменшилася на 3%, або на 90 тис. Вихідці з-за кордону, що живуть у Німеччині, частіше відкривають підприємства, які відносяться до будівельної галузі або пов’язані з наукою або високими технологіями.
“Даний факт свідчить про значну модернізацію спектру послуг, які надають фірми, засновані мігрантами”, – пишуть автори дослідження.
За минулі 13 років число фірм, відкритих жителями Німеччини, які є мігрантами в першому або другому поколінні, наближається до числа підприємств, засновниками яких є німці. Якщо в 2003 році число перших становило 56 тис., а друге – 369 тис., то вже торік у Німеччині було нараховано 100 тис. фірм, створених вихідцями з-за кордону, і 127 тис. компаній, власниками яких є німці. У відсотковому вираженні частка компаній, утворених мігрантами за цей час, зросла з 13% до 44%.
Автори дослідження констатують підприємницький бум серед мігрантів і пишуть про те, що більшість відкритих фірм з’являються через гостру необхідність – 8% їхніх власників до заснування власного бізнесу були безробітними.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас