Суд повернув у власність Києва сквер Небесної сотні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув у власність Києва сквер Небесної сотні

Світ
464
Господарський суд міста Києва прийняв рішення про повернення земельної ділянки по вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі у Шевченківському районі м. Києва, відомого як сквер Небесної сотні, в комунальну власність.
Як повідомляє речник столичного Госпсуду Роман Бойко, відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу. “Рішення Київської міської ради, договори купівлі-продажу та оренди визнані недійсними”, – повідомив він.
У свою чергу, керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко заявив, що влада виконала свою обіцянку, і розповів про складнощі на цьому шляху. “Нам пропонували “перенести” барельєф Сергія Нігояна… Нам влаштовували затягування процесу з оскарженням ухвал. Нам пропонували викупити ділянку. Але ми були непохитні – вкрадене у міста має бути повернуто саме судом. У квітні цього року я особисто прийняв відповідальність за судовий процес. Було важко. Було довго. Але ми перемогли!”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
В.Бондаренко в зв’язку з цим висловив подяку меру Києва Віталію Кличку, його заступнику Володимиру Прокопіву, прокурору м. Києва Роману Говді “і ще десяткам людей”, які сприяли в процесі повернення скверу.
Як повідомлялося, в лютому 2007 року Київрада передала ТОВ “Укрінвестресурс” для будівництва готельно-офісного комплексу та облаштування скверу по вул. Михайлівській, 24-26 та на Михайлівській площі в оренду на 10 років у цілому 0,55 га: дві ділянки площею 0,3 га і 0,25 га. Договір оренди передбачав завершення забудови, реконструкцію та облаштування об’єкта не пізніше ніж через три роки з моменту державної реєстрації договору оренди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас