Індія побудувала найбільшу в світі сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія побудувала найбільшу в світі сонячну електростанцію

Енергетика
2196
Індія побудувала найбільшу в світі сонячну електростанцію Камуті. На зведення станції знадобилося всього 8 місяців, 2,5 мільйона сонячних панелей і вільна територія площею 10,36 квадратних кілометрів у південному штаті країни Таміл-Наду.
Сонячна станція володіє потужністю в 648 МВт, що дозволило їй перевершити Topaz Solar Farm в Каліфорнії з потужністю 550 МВт і отримати неофіційне звання найбільшої у світі сонячної електростанції. Такої кількості енергії має вистачити для енергоживлення 150 тисяч житлових будинків, що надзвичайно важливо для Індії.
Зазначимо, що вже до 2022 році в Індії планують живити від енергії сонця 60 мільйонів домоволодінь, а до 2030-го року — довести частку альтернативної енергії (без використання викопних джерел) в енергосистемі країни до 40%. Завдяки введенню в дію станції Камуті Індія може увійти в трійку найбільших країн-виробників сонячної енергії, пропустивши вперед тільки США і Китай.
Спорудження станції Камуті обійшлося в $679 млн, кошти надала індійська компанія Adani Green Energy, яка вклалася не тільки в сонячні панелі, але і в роботизовану систему, яка щоденно в автоматичному режимі очищає поверхню панелей від пилу і піску, що дозволяє обходитися мінімумом персоналу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас