Імміграція до Британії досягла рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імміграція до Британії досягла рекордного рівня

Світ
786
Кількість іммігрантів, які в’їхали на територію Сполученого Королівства з червня 2015 по червень 2016 року, склала 650 тисяч, йдеться в звіті Бюро національної статистики Британії. Цей показник став рекордним.
Кількість громадян Євросоюзу, що переїхали до Британії, теж побила рекорд – 284 тисячі.
Дослідження в основному охоплює період, що передував референдуму про вихід Британії з ЄС, і не відображає змін динаміки, які, можливо, відбулися після референдуму.
Вперше список країн, звідки приїжджає найбільше мігрантів, очолила Румунія. Цього року в Британії влаштувалися 54 тисячі вихідців з цієї країни.
Міністр з імміграції Міністерства закордонних справ Британії Роберт Гудвіл заявив, що уряд вживатиме заходів, щоб знизити кількість тих, хто в’їжджає в країну.
За його словами, уряд ставить собі за мету знизити нетто-міграцію до десятків тисяч.
“Тому зниження кількості мігрантів, що в’їжджають до Британії, буде пріоритетом в наших переговорах щодо виходу з ЄС”, – заявив він.
В ході референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу Євросоюзу.
У листопаді Високий суд Великобританії ухвалив, що без схвалення парламенту уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка запускає процедуру виходу з Євросоюзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас