Експерт пояснив, навіщо китайці купили держбанк в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, навіщо китайці купили держбанк в Україні

Фондовий ринок
7125
Купівля китайськими інвесторами Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР) є своєрідною розвідкою ринку.
Ця угода може стати першим кроком на шляху до відкриття в Україні сільськогосподарської товарної біржі. Таку думку висловив радник голови Асоціації українських банків Олексій Кущ.
За словами експерта, отримання Державним бюджетом майже 83 млн грн від купівлі спотовою біржею Китаю (Bohai Commodity Exchange Co., Ltd) УБРР — це лише малий позитив, який тільки може отримати Україна. Кущ не відкидає, що купівля банку — початковий етап організації китайськими інвесторами в Україні вертикально-інтегрованої структури, що включає і банк, і с/г товарну біржу.
Нині ж угода на 83 млн грн — не що інше, як інвестиційна розвідка Китаю для виявлення проблемних зон інвестування в Україні, говорить Кущ.
“Вони вивчатимуть больові точки при реалізації проектів, дивитимуться, де вони пробуксовують. Прихід серйозних інвесторів з Китаю вирішується на політичному рівні. А вони цінують послідовність рішень — це те, чого в Україні ніколи не було. Тому єдиний реальний ефект зараз — отримання грошей у бюджет”, — резюмував експерт.
Як повідомлялося, 30 листопада відбувся аукціон з продажу пакету акцій Українського банку реконструкції і розвитку (99,9%). Банк був приватизований за стартовою ціною – за 82,8 млн грн. Новим власником стала китайська компанія Bohai Commodity Exchange Co., Ltd. (BOCE) – найбільша спотова товарна біржа в Китаї з річним оборотом в 1 трлн доларів США.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас