"Укрпошта" хоче продавати ліки - ініціює зміну законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" хоче продавати ліки - ініціює зміну законодавства

Фондовий ринок
548
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» ініціює внесення змін у національне законодавство для забезпечення можливості реалізації лікарських засобів через широку мережу установ поштового зв’язку. Про це повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.
«Необхідно змінювати неефективні законодавчі акти, які не відповідають сучасним вимогам, для того, щоб «Укрпошта» змогла розширити спектр своїх послуг, наприклад, постачати ліки», – сказав Смілянський під час панельної дискусії в Європейській Бізнес Асоціації.
За його словами, на сьогоднішній день багато жителів сільської місцевості не мають можливості отримувати необхідні ліки через віддаленість населених пунктів від розташованих у містах аптек. Згідно з чинним законом, ліки можуть реалізовувати тільки спеціалізовані установи. У числі інших пріоритетів «Укрпошти» Смілянський назвав швидке завершення корпоратизації державного підприємства.
«Ми обов’язково завершимо корпоратизацію в першому кварталі наступного року. Це важливо як з точки зору створення нормальної системи корпоративного управління, так і можливості залучення кредитних коштів для фінансування реформ», – сказав він.
Як повідомлялося, в жовтні «Укрпошта» запропонувала внести в чинне законодавство зміни, які б дозволили їй вийти на ринок фінансових послуг і випускати власні платіжні картки для обслуговування рахунків фізосіб.
Для реалізації даної ініціативи держпідприємство пропонує визначити в законодавстві поняття поштових рахунків, які є альтернативою банківським. В першу чергу така ініціатива спрямована на жителів малих населених пунктів, у яких відсутні банківські установи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас