Huawei розглядає можливість відкрити в Україні R&D-центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei розглядає можливість відкрити в Україні R&D-центр

Фондовий ринок
843
Китайська корпорація Huawei зацікавилася можливістю відкрити в Україні R&D-центр і одну з ключових лабораторій, швидше за все – у напрямку IoT.
Про це заявив директор асоціації “ІТ України” Віктор Валеєв.
За словами Валеєва, на переговорах віце-президент Huawei Альфредо Асебал відзначив прогрес українського уряду та бізнес-спільноти в освітній сфері: вивчення програмування з 8 класу школи і ініціативи в сфері спеціалізованих навчальних програм, наприклад, ІоТ.
Він також підтвердив зацікавленість компанії у вивченні питання про розміщення R&D в Україні.
Одна з проблем, яку могли б вивчати в такому центрі – heat dissipation (розсіювання теплового випромінювання елементів електронних пристроїв).
В Україні потужна фізична школа з цього напрямку, що є хорошою основою для створення і роботи такого центру. Також Huawei вивчить можливість відкриття профільної IoT-лабораторії для розробки ПЗ для продуктів компанії.
За словами Валеєва, Huawei доручить вивчити ситуацію керівництву напрямку, а українська сторона взяла на себе зобов’язання підготувати інформаційні викладки щодо кроків в галузі IT-освіти та кадрового потенціалу України в цій галузі.
Нагадаємо, раніше депутат Олександр Данченко розповідав про те, що кілька великих світових контент-провайдерів ведуть переговори з українським урядом про те, щоб розміщувати в Україні свою інфраструктуру.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас