Сенегал запускає національну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенегал запускає національну криптовалюту

Фінтех і Картки
398
Сенегал став другою країною в світі, яка запустила власну цифрову валюту на основі технології блокчейн. Нова цифрова валюта, що отримала назву eCFA, буде законним платіжним засобом нарівні з франком КФА – грошовою одиницею французьких володінь в Західній і Екваторіальній Африці, повідомляє видання iAfrican.
Створення eCFA стало результатом партнерства Banque Régionale de Marchés (BRM) і eCurrency Mint Limited, який і буде відповідати за випуск цифрової валюти відповідно до нормативно-правових актів Західно-африканського економічного і валютного союзу (Banque Centrale des Etats de l’Afrique de l ‘Ouest – BCEAO).
Наприкінці 2015 року першою країною в світі, яка оголосила про введення національної цифрової валюти на основі блокчейна – eDinar, став Туніс.
Введення eCFA послужить потужним поштовхом до популяризації цифрових валют і технологій, що лежать в їх основі, та вкотре продемонструє, що Африка є родючим грунтом для тестування і розгортання нових рішень в галузі фінтех.
Більш того, після запуску eCFA в Сенегалі, нова цифрова валюта буде поширена і на інші країни, що використовують франк КФА: Кот-д’Івуар, Бенін, Буркіна-Фасо, Малі, Нігер, Того і Гвінея-Бісау.
Відзначимо, що в Африці вже зараз працює кілька відомих крипто-проектів. Так, платіжна система BitPesa пропонує обмін біткоінів на місцеву валюту в Кенії, Нігерії, Уганді і Танзанії, відправляючи кошти на мобільний рахунок одержувача. Система може обслуговувати і мікротранзакції, що робить її зручною для повсякденного використання.
Крім того, одним з найбільших інститутів, що пропагують використання блокчейн-технологій, є південноафриканський підрозділ Barclays банк Absa.
Деякий час тому він став першим африканським банком, який приєднався до консорціуму R3CEV, і тепер спільно з шістьма іншими банками континенту розробляє банківську блокчейн-платформу, покликану створити більш ефективну і менш витратну фінансову систему.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас