Акціонер «ВІЕЙБІ БАНКУ», перебуваючи в розшуку, намагається вивести активи з банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонер «ВІЕЙБІ БАНКУ», перебуваючи в розшуку, намагається вивести активи з банку

Кредит&Депозит
2203
Міноритарний акціонер ПАТ «ВіЕйБі Банк» Сергій Максимов, перебуваючи у міжнародному розшуку у рамках розслідування кримінальної справи, намагається вивести ліквідні активи з банку.
Про це йдеться на сайті ФГВФО.
ФГВФО повідомляє, на сьогодні вчиняються спроби через суди позбавити банк частини забезпечення за кредитом – комплексу заводу. Мова йде про «Броварський завод пластмас», майновий комплекс та гуртожиток якого було передано у заставу банку як забезпечення виконання умов кредитних договорів.
Цей факт доводить лист, який надійшов до Фонду 16.11.2016 за підписом голови правління ПАТ «Броварський завод пластмас» Ключнікова М. М. з пропозицією затвердити акт прийому-передачі гуртожитку та взяти банку на себе, як на нового власника, його фінансування та утримання.
Те, що право власності на гуртожиток не оскаржується, свідчить, що метою таких дій є виведення ліквідних активів, кошти від реалізації яких мають піти на виплати кредиторам банку, у тому числі вкладникам «200 плюс» та юридичним особам.
Існують підстави стверджувати, що дані дії вживаються в інтересах С. Максимова. Супроводження судових справ та виконавчих проваджень забезпечує адвокат Степанов Є. В.
На сьогодні акціонер ПАТ «ВіЕйБі Банк» Сергій Максимов є обвинуваченим за ст. 191 ч. 5 Кримінального Кодексу України у кримінальній справі та оголошений у розшук.
Зібрані матеріали свідчать, що С.Максимов, будучи одним із акціонерів та одночасно перебуваючи на посаді президента-голови спостережної ради банку, зловживав службовим становищем. Зокрема, понад 162 млн грн кредитних коштів банку було отримано пов’язаними та підконтрольними Максимову компаніями, – ПАТ «Броварський завод пластмас», ТОВ «ЛУКСОР», ТОВ «ТРІНІТІ ІНВЕСТ КОМПАНІ» та ТОВ «І-Тел». У забезпечення за договорами було передано комплекс «Броварського заводу пластмас» та гуртожиток (Київська обл., м. Бровари).
Через невиконання зобов’язань щодо повернення кредитних коштів (на початок 2015 року заборгованість перевищила 373,54 млн грн), банк набув право власності на предмет іпотеки.
Щоправда, ПАТ «Броварський завод пластмас» у судовому порядку намагається оскаржити факт набуття ПАТ «ВіЕйБі Банк» права власності на частину іпотеки, а саме на виробничий комплекс. У рамках даного судового провадження 01.07.2016 року було постановлено ухвалу, якою заборонено вносити до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно будь-яких відомостей щодо зміни статусу спірного майна. На теперішній час запис про обтяження не скасовано.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас