Українцям бракує грошей на зимовий відпочинок за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям бракує грошей на зимовий відпочинок за кордоном

Особисті фінанси
2122
Надії туристичних операторів України на велику кількість відпочиваючих у новорічні свята не виправдалися: кількість заявок на відпочинок як за кордоном, так і в межах країни можна порівняти з минулим роком, хоча багато експертів прогнозували зростання кількості замовлень приблизно на 15-20%.
За оцінками туристичних операторів, в цьому році всередині країни відпочине не більше 3-4 млн осіб, тоді як багато хто розраховував на зростання до 5 млн відпочивальників, але цього не сталося. Головною причиною стало підвищення цін на відпочинок приблизно на 30-40% в цьому році.
“Власники курортів у Карпатах повторюють помилки своїх кримських колег, які не працювали над покращенням сервісу, а тільки підвищували ціни на проживання та харчування. Якщо змін не відбудеться, то після введення безвізового режиму частина туристів переорієнтується на сумірний за ціною відпочинок в країнах Східної Європи”, — розповідає директор великої української туристичної компанії, який побажав залишитися неназваним.
Наприклад, вартість проживання в готелі категорії три зірки на українському гірськолижному курорті обійдеться в 1 тис. грн (37 дол.) з людини з урахуванням сніданку. Заплатити за тижневий відпочинок з катанням 7-10 тис. грн (260-370 дол.) можуть далеко не всі.
Ажіотажного попиту не спостерігається, констатує директор туристичного оператора Ігор Голубаха. Готелі, розташовані безпосередньо біля центрів катання, вже заброньовані. Однак готелі у Славському та Яремче, розташовані в кількох кілометрах від підйомників, вільні.
Невисокий інтерес до відпочинку спостерігається і на півдні країни, курорти якого поки не можуть запропонувати туристам зимові розваги.
Пропозицій на новорічні свята за кордон багато. Причому цього року оператори відкрили новий напрямок — Марса-Алам (Єгипет), а також запустили прямі чартери в Коломбо (Шрі-Ланка). “Ціни порівняно з минулим роком не підвищувалися, а зараз багато “гарячих путівок”, — повідомив менеджер туристичної компанії. Відпочити в п’ятизірковому готелі в Хургаді з вильотом з Києва можна за 700-800 дол. за двох на тиждень. За цю ж суму продається відпочинок в готелі три зірки в ОАЕ, а на Шрі-Ланку можна полетіти за 900 дол. за двох на десять днів у чотиризірковий готель.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас