Надрукований будинок: Cazza покаже приклад екологічно чистого друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надрукований будинок: Cazza покаже приклад екологічно чистого друку

Технології&Авто
2573
Компанія Cazza планує автоматизувати весь процес будівництва будинків. При цьому таке будівництво буде екологічно чистим, а будівлі друкуватимуться за особливою технологією і з фірмових матеріалів, розроблених компанією. Компанія може побудувати будинок, площею 100 квадратних метрів, за 24 години.
Кріс Келсі – мільйонер і серійний підприємець – один із засновників і генеральний директор компанії по автоматизації будівництва Cazza. Коли Келсі вперше дізнався про зміну клімату та інші екологічні проблеми, йому стало по-справжньому страшно, наводить його слова Tech in Asia. Тепер його мета – створення екологічного і дешевого житла.
У Cazza він хоче автоматизувати велику частину процесу будівництва, наскільки це можливо: від закладки фундаменту до будівництва стін. Компанія розробила свій власний фірмовий будівельний матеріал: по консистенції він схожий на бетон і на 80% складається з перероблених речовин.
Інший продукт Cazza схожий на портативний 3D-принтер. Він може видавлювати цей матеріал на стіни шар за шаром. Cazza може побудувати будинок, площею 100 квадратних метрів, за 24 години. До того ж за допомогою програмного забезпечення компанії користувачі можуть створювати власні 3D-моделі.
>
3D-друком будівель займаються такі компанії, як китайська WinSun, яка обіцяє надрукувати в Саудівській Аравії будинок за $1,5 млн, або WATG Urban Architecture, яка збирається створити перший будинок вільної форми в США.
Але, на відміну від будинків інших компаній, споруди Cazza не потребують додаткової збірки. Технології Cazza дозволяють друкувати будинок прямо на місці. А автоматизація процесу дозволить скоротити витрати на будівництво і зменшити кількість відходів, які забруднюють навколишнє середовище при звичайному зведенні будинків. В даний час компанія співпрацює з будівельними компаніями в Азії і на Близькому Сході: в Дубаї, Сінгапурі і Китаї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас