Wattway вимостить сонячними панелями дороги по всьому світу (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wattway вимостить сонячними панелями дороги по всьому світу (відео)

Енергетика
4080
Стартап Wattway розробив сонячні панелі, які можуть витримати навіть фуру. Компанія збирається побудувати 100 тестових майданчиків в різних точках світу. Обладнання для «сонячних доріг» має надійти в продаж у 2018 році.
Wattway використовує звичайні сонячні батареї, які встановлюються на дахах. Щоб панелі витримували навантаження від транспорту, їх покривали кількома шарами пластику, а також спеціальним антиковзаючим покриттям з кришеного скла. Електропроводка вбудована прямо в дорожнє покриття. Електроенергія, що виробляється, надходить у загальну енергомережу.
Стартап, який належить французькій промисловій компанії Bouygues SA, протягом п’яти років вів розробку і лабораторні експерименти зі створення дорожнього покриття, здатного виробляти енергію.
«Ми хотіли дати дорогам нове життя. Сонячні ферми займають території, які можна було б використати для потреб сільського господарства, тоді як дороги порожні», — розповів виданню Bloomberg технічний директор Wattway Філіп Гарель.
Компанія веде будівництво 100 тестових майданчиків для випробування свого дорожнього покриття. У жовтні Wattway почала збірку «сонячної дороги довжиною 1 км у французькій селі Турувр. Сонячні панелі, які покривають площу 2800 кв. м, можуть генерувати до 280 кВт в пікові години. Отримана енергія зможе забезпечувати роботу всього вуличного освітлення в Туруврі.
Перші випробувальні майданчики з’являться в Канаді і США. Надалі стартап планує побудувати тестові сонячні дороги в Африці, Японії і в країнах Євросоюзу. Як зазначив Гаррель, це необхідно, щоб оцінити роботу систем «сонячної дороги» у різних кліматичних умовах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас